Visar inlägg från augusti 2013

Tillbaka till bloggens startsida

Katter ....

Vi har två egensinniga katter - Ronja och Kajsa. De är syskon men olika som natt och dag. Honor som för det mesta tolererar varandra men som kan ta en rejäl catfight ibland. Men det jag tänkte berätta om är en fantastisk grej som underlättar mycket. Drinkwell Platinum. En maskin vi haft många år och den fungerar perfekt. I början var vi lite tveksamma om katterna överhuvudtaget skulle dricka ur den men det var inga problem alls. På bilden är det Ronja som dricker vatten och Kajsa som funderar på motion, ;-)  

       

Taggat med: 

0 kommentarer | Skriv en kommentar

Hemmapyssel

I dag har jag fixat lite hemma. Målat om ett skoskåp som jag hade turen att få när jag hjälpte dottern med garagestädning. Det blev jättesnyggt tycker jag. Hittade ett snyggt indiskt draperi för länge sedan på en second hand affär men har aldrig kommit på vad jag ska använda det till. Gillade färgerna och paljetterna. Nu när jag behövde ett draperi till klädkammaren kom jag ihåg mitt loppisfynd. Det passade perfekt. Är så nöjd  :-) 


 


Funderar lite över bloggskrivandet. Jag tror på att beskriva det verkliga livet med bra och mindre bra dagar som vi ju alla har. Men just nu känner jag mig så nöjd med tillvaron och är så glad att jag har min älskade familj och mina kära vänner så jag har verkligen inget att klaga över. Det kanske är bra för egentligen tycker jag att det klagas alldeles för mycket över småsaker. 

Taggat med: 

Friskvård

Friskvård är ett bra ord - ta hand om själen och kroppen innan man blir sjuk.
Idag fick jag Friskvårds Magasinet från Axelsons. Många tänkvärda tips så här efter sommarens förlustelser. Jag har börjat äta efter 5:2 dieten och det funkar ganska bra. Under 5 dgr äter jag ca 1800 kcal och sen lägger jag in 2 fastedgr med 500 kcal. Det finns mycket utrymme för individuella val. Fastedgr går att variera men för det mesta brukar jag ta måndag och torsdag. Det är även fritt att välja vilken mat man vill äta bara det blir 500 kcal. Jag tror att det är den stora valfriheten som gör att det passar mig ganska bra. Så här i början kan fastedgr vara lite tråkiga men det är mest en vanesak, tror jag. 

I F M hittade jag också en enkel detoxdryck:

  • 2 liter vatten
  • 1 mellanstor gurka i skivor
  • 1 citron i skivor
  • 10-15 myntablad                             
Blanda allt och ställ i kylen att dra över natten. Drick blandningen följande dag (drick den ljummen), sprid ut det jämnt med ca ett glas varannan timme. Upprepa varje dag i ett par veckor. Hjälper huden att hålla sig klar, vacker och smidig, stöttar kroppens utrensning och stimulerar matsmältningen.

För att undvika giftiga bekämpningsmedel och andra kemiska ämnen som frukt och grönsaker kan vara behandlade med köper jag alltid ekologiskt odlat.

 Kramen! 

Taggat med: 

Heminredning - vitt & svart

Jag har alltid varit intresserad av heminredning och gått en del kurser i Feng Shui. Min heminredningsstil just nu är mycket vitt, svart och lila med inslag av Feng Shui. Jag går på loppisar och second hand affärer och har gjort många fynd under årens lopp. . Med lite färg och nya knoppar och handtag blir gamla möbler som nya. Har också en del ärvda möbler som är extra kära. Alltid roligt när ens ägodelar har en historia. Jag kommer att dela med mig av mina erfarenheter bland loppisfynd och målarburkar.


Taggat med: 

0 kommentarer | Skriv en kommentar

Härliga Österlen

Vi som semestrade tillsammans i Skåne var jag, min syster Eva och Maja en god vän från Luleå. Både Maja och jag fyllde år så det passade med lite guldkant på tillvaron.  På Majas födelsedag åkte vi till Kåseberga och åt en fantastisk god lax med tillbehör och vitt vin på en restaurang vid havet. Solen gick just ner och det var så rofylld vid vattnet. Vi satt kvar ett tag och pratade och sen bjöd Maja på Irish coffee när vi kom till rummet. Så gott! När jag fyllde år köpte vi med oss delikatesser, fisk och skaldjur, lite goda såser och bröd. Rökeriet i Kåseberga är outstanding, deras rökta räkor var i en klass för sig. Vi gjorde utflykter på dagarna och vissa platser vill man ju besöka som Stenshuvud, Kivik, Ale stenar. Vi åkte den vackra vägen efter kusten från Kivik förbi Baskemölla, Simrishamn, Brantevik, Skillinge och Sandhammaren. Det blev många stopp efter vägen, mycket att se. Vi stannade till vid Knäbäckshusen. Byn låg ursprungligen vid Knäbäcken i norra delen av Haväng men då skjutfältet utvidgades i mitten på femtiotalet flyttades husen till sin nuvarande plats. Att gå där bland de gamla bevarade husen kändes som att flyttas tillbaka i tiden - på ett positivt sätt.  

På en av våra turer runt Löderup blev vi kaffesugna och så hittade vi Backagården ett trädgårdscafé med himmelskt god äppelkaka. Det var i ett stort växthus med vindruvsrankor i taket. 

Jag tackar mina reskamrater för att dom gjorde våra dagar tillsammans så trevliga. Längtar redan tillbaka till Österlen och kommer snart åter. Vi kommer självklart att bo på favoritstället Rapsbollen. :-)

Bilderna har jag lånat från min systers fotosida: http://refugium.node365.se

Backagården - en plats för själenSommaräng vid Ale StenarSandhammarenSöderåsens nationalpark


0 kommentarer | Skriv en kommentar

Rapsbollen på Österlen

Under våren när jag sökte på internet efter boende på Österlen hittade jag ett riktigt "smultronställe". Rapsbollen i Peppinge inte långt från Kåseberga. Jag har bott på många fantastiska Bed and Breakfast i England, Irland och här i Sverige men Rapsbollen toppar alla dessa med råge.   

Vi hade egen trapp upp till det mysiga rummet. Det var inrett med Fengshui tänk och hade otroligt sköna sängar. Varje morgon började med 45 minuters qigong ute i gröngräset. Vår värd Staffan ledde qigongen och berättade om just Zhineng. Vi var nog alla mer eller mindre nybörjare och även om jag tidigare utövat qigong enligt Biyun metoden var det bra att Staffan tog det lugnt och metodiskt. Första dan var det bara nytt och spännande men redan andra dagen gick det lättare och en skön avslappnande känsla infann sig. En härlig vana att börja dagen med och jag blev så peppad att börja någon kurs i höst. Jag kommer helt klart ta upp qigongen igen. 

Frukosten efteråt var "ren och skär" njutning rakt igenom. Gudrun dukar upp flera sorters hembakat bröd, olika hemgjorda marmelader (sagolika), rårörda bär till Yoghurten, filéeade apelsiner (var annars får man det?), färsk frukt och allt annat som hör till. 

Som gäst fick vi använda frukostrummet och Galleriet hela dagen och kvällen. Där eller på den sköna terassen kunde vi duka upp och äta. Här fanns en liten damm med porlande vatten och söta fiskar. Synd att Elvis var försvunnen. 

Jag återkommer snart med mer om den lyckade semestern i Skåne.

Bilderna har jag lånat från min systers fotosida  http://refugium.node365.se

                   

                                         Glaskonst Eivor Bergendal