Visar inlägg från januari 2014

Tillbaka till bloggens startsida

Data strul

Jag har inte kunnat blogga eller kolla andras bloggar under flera dagar eftersom min internetuppkoppling inte har fungerat. Inget roligt alls  :'(  Jag hoppas verkligen att det löst sig nu så jag kan besöka mina bloggvänner igen.

Jag måste berätta om en lite konstig sak som jag upptäckte när jag satt och åt frukost i morse. Jag satt i andra tankar och tittade ut genom fönstret och då såg jag något som liknade ett hjärta på rutan. Kanske dags för fönsterputsning?Den här veckan händer inte så mycket så jag fortsätter med min rensning här hemma. Såg att det ska vara Loppis här i en lokal som tillhör 55+ husen. Det passar bra nu när jag får en hel del grejor över. Sunt att det inte bara är slit och släng som gäller utan att bra saker kan återanvändas igen. Det går också bra att skänka till hjälporganisationer som man vet är seriösa. Det är som bekant mycket lurendrejeri i den här branschen. Vi har några som sätter upp lappar här i området att de vill ha kläder, skor och leksaker. Det såg skumt ut så jag googlade och det visade sig vara kända skojare.

Nu ska jag göra mitt qigongpass och efter lunchen blir det en långpromenad i det vackra vintervädret. Ha en riktigt fin fortsatt vecka. Kram

Tur i oturen

Idag har jag varit ute på en härlig vinterpromenad. Solen strålade och det var så fint i naturen. Vi har ett tunt täcke med snö och -3 grader. Såg några frostnupna som jag tror var nypon som satt kvar i kala rosenbuskar. Börjar så smått drömma om när dessa buskar får liv igen och rosorna doftar så där som bara rosor kan. Jag vet att det inte är så långt borta, tiden går så fort. Men jag har sagt att jag ska träna att leva i nuet så jag passar på att njuta av den dag som är. Det är en konst i sig men nog så viktigt.

  
Foto: eva49.bloggo.nu

Började så smått tänka på semester och kom då att tänka på våra osannolika historier med borttappade nycklar. Förrförra året var min syster Eva och jag på en semestertur till Skåne med barnbarnen. Vi hade en fin semester med många äventyr och en kväll åkte Eva och Amanda iväg till en hästgård för några timmars ridning. Allt gick bra men när det var dags att åka tillbaka upptäckte de att bilnyckeln var borta. Till slut enades de och hästägarinnan om att kanske försöka leta efter nyckeln även om det var som att leta efter en nål i en höstack. Just då kom en stor höleverans till gården och det innebar att Eva och Amanda skulle försöka leta på egen hand i helt okänd miljö. Ägarinnan ritade upp en enkel karta i all hast. De gav sig i väg i en lånad bil efter en liten skogsväg som slingrade sig genom skogen. När de kom fram till en bom var det bara att traska till fots. Nu började det skymma och det knakade i buskar när hjortar skuttade iväg. De tyckte att det började kännas lite olustigt men kom iallafall fram till en hög backe som de hade galopperat uppför. Nu sprang Amanda iväg lite före och högst upp på backen stod hon plötsligt med nyckeln i handen. Den hade ramlat ur fickan. Den kvällen slutade bra och vi undrade länge hur det ens var möjligt att hitta nyckeln ute i terrängen. Dagen efter åkte vi till Tosselilla och när vi kom till stugan upptäckte Eva att hennes börs var borta och för en gångs skull hade hon kontanter, närmare tusen kronor. På morgonen ringde vi och börsen var inlämnad till receptionen med pengarna kvar. Till saken hör att vi brukar ha väldig ordning på både nycklar och börsar.


Det kanske man inte kan tro när vi förra sommaren åkte iväg till Öland och då hade vi med en extra bilnyckel för att ändå vara på den säkra sidan. Allt gick bra utan missöden och väl hemma började vi söka extranyckeln. Den var borta. Vi ringde till Böda Sand och mycket riktigt hade de fått in nyckeln som någon vänlig själ hittat på stranden. Det var nästan för tokigt för att vara sant! Nu tror jag att vi fått vår beskärda del av turen så i fortsättningen får vi nog ha nycklarna i ett snöre runt halsen och hoppas på det bästa.

Ha en fin helg alla mina vänner. Kram

Taggat med: 

, , ,

Lugn fredag

I dag har vi fått lite snö och det är några kallgrader. Såg att det skulle bli riktigt kallt i norr, en fb vän har lagt ut ett kort från Boden och de har -22 grader. Tågen mellan Luleå och Kiruna ställs in i helgen och inga bussar sätts in. Säkert lika bra eftersom de väntar extrem kyla. Jag har bott i Norrbotten och har bitterljuva minnen av en del riktigt kalla vintrar. En gång när jag var liten var det mellan 25 och 30 grader i tre veckor. Ändå var vi ute och lekte, gjorde snöänglar i snön och byggde snögrottor. Norrskenet sprakade på himlen, man inte bara såg det man hörde det också. Det är roliga minnen men jag har svårt att fatta det nu när jag har blivit så frusen. Trots att jag var van med kalla vintrar har jag nog aldrig frusit så mycket som den första vintern i Göteborg. Kylan känns fuktigare och kryper på nåt sätt innanför kläderna. Nu efter drygt tio år har jag vant mig och denna vinter har vi knappast haft en kall dag alls. 

Har mest hållit mig inomhus idag bara åkt till affären en sväng. Tog först en tidig frukost på Ikea i lugn och ro. Kollade sen runt lite och köpte inlägg till kökslådor som man kan ha kryddburkar i. Fick tipset av dottern som så många andra bra idéer. En gång sa hon att jag var hennes mentor och nu är det hon som är min. Man ger och tar.... 
   

I kväll har jag och min syster ätit räkor med vitt vin. Jag har alltid älskat räkor och jag trivs så klart jättebra här på Västkusten med alla härliga färska räkor. På sommaren kan man åka ut med båtar som har räkfrossa vad mer kan man begära? Priset har varit vansinnigt dyrt ett tag men idag var det "bara" 139.-/kg. En dyr men god liten rackare. Men ibland måste man unna sig.......

Slutar med en fin bild av en tjej som cyklar i snöväder. Hittade den på en gratis fotoapp. Kram och en mysig helg!

Taggat med: 

,

Tillbaka till rutinerna

Är inte så förtjust i snö men måste tillstå att det blev så mycket ljusare igår kväll när det snöade så marken blev vit. Hoppas det håller sig så ett tag nu när ändå snön kom. I går var det -8 grader men idag verkar det varmare igen.

Nu är rutinerna tillbaka. I går var det halvfasta med 5:2 som gick bra och jag åt två goda mål trots kalorigränsen 500. Döm om min förvåning när vågen visade på ett tappat 1/2 kilo trots all den goa julmaten och brist på motion. Jag trodde att jag skulle ha lagt på mig flera kilon. Men jag har känslan att den här dieten har fått mig att mer eller mindre omedvetet tänka till på vad jag stoppar i mig. Nu är sötebrödsdagarna över på ett tag och det är motion som gäller. Det blir långa promenader med stavar och jag kommer att strunta i vilket väder det är. Inga ursäkter här. Det låter för bra för att vara sant men jag ska verkligen kämpa och jag kan vara envis när det gäller!!!!  Jag ska fortsätta dagen med att försöka koppla upp mobilen mot det trådlösa modemet vilket visar sig var en nog så krävande procedur. Höll på att få slag i går när jag efter en timme fick ge upp trots anvisningar och ideer från min dotter. Om det inte löser sig får jag ta med modemet till dottern på lördag så fixar hon det. Vi har så mycket kapacitet att surfa för på datorn men inte så mycket på mobilabbonemanget. Ibland mitt i månaden tar det slut och det känns lite onödigt. 

Ha nu en riktigt fin dag alla mina vänner. Kram

Taggat med: 

, , ,

Tulpanlängtan

Ett bra tag sen jag skrev i bloggen. Inte med mening det har bara blivit så. Svårt att hitta inspirationen, känns helt tom, inget vettigt att skriva om. Lika så bra att vänta tills blogglusten återkommer. I dag känns det helt ok igen och jag ska nog lyckas få ihop några rader.  

Nu är julen bortplockad och trots att jag inte tycker att jag har så många julsaker blir det en hel del ändå. Det känns ljust och fräscht och jag bara längtar efter att köpa hem en färggrann tulpanbukett. 

Så här efter julen får jag alltid sån lust att städa och röja bort onödiga saker. Det är konstigt vad det hinner samlas grejor i lådor och skåp. Känslan efteråt är befriande och jag känner mig så nöjd. Nya positiva energier in och gamla tråkiga ut. Jag brukar hämta inspiration för att komma igång i en bok som jag fick av
min syster för många år sedan. "Rensa i röran med feng shui" av Karen Kingston är lite som en husbibel hos mig. 

Jag har också funderat vidare på frågan om vilken musik jag inte tycker om. Jag kommer på massor av favoritlåtar från olika tider men får erkänna att jag nog har förträngt sånt jag inte gillat. Det är nog sån jag är som person, fokuserar på det positiva och skakar av mig det mindre bra. Det kanske även gäller musik?

Jag har laddat ner lite fotoappar i mobilen och det är så roligt att kolla olika effekter på mina foton. Jag hade ingen aning om att såna appar fanns gratis att ladda ner. Min syster som gillar att fotografera och trixa med bilder upplyste mig. Hon kallar sig glad amatör och har en fotoblogg. Kolla gärna på den om ni vill; http://eva49.bloggo.nu/

Nu ska jag ta en tur till affären och köpa hem de efterlängtade tulpanerna. Ha en fin måndagskväll alla mina kära vänner! Kram  :-)

Musikfråga

Idag hade min bloggkompis Elinor ett inlägg om musiksmak. Om favoritlåtar och motsatsen. Det satte igång en hel del tankeverksamhet hos mig. Mycket lättare att komma på musik som är bra än tvärtom. Jag delar favoritlåt med Elinor;

"Strövtåg i hembygden" med Mando Diao. Den har jag gillat sen första gången jag hörde den i Volvoreklamen på tv och den är fortfarande lika underbar. Har haft med den tidigare men kan ej låta bli. Håll tillgodo!

Jag upptäckte att jag nog är inne i en vemodig period när det gäller musik. Jag är ju helsåld på den gamla irländska julsången "Fairytale of New York" oxå.  I övrigt gillar jag musik av alla de sorter, allt från Evert Taube´s visor till barnbarnens hitlåtar. 

Jag har så mycket svårare att nämna vad jag tycker är dåligt.  Hur jag än funderar kan jag inte komma på nån speciell. Ett riktigt huvudbry faktiskt. Jag får helt enkelt återkomma när det klarnar.  Jag är ledsen Elinor men jag har inget bra alternativ för stunden :(

Jag skickar helt enkelt frågan vidare. Har ni nån favoritlåt och är det nån musik ni tycker genuint illa om?

Taggat med: 

, ,