Visar inlägg från februari 2015

Tillbaka till bloggens startsida

Fredagsmys i stan.....

I går kväll hade vi ett annorlunda fredagsmys. Istället för mysbyxor och soffhäng åkte vi in till Göteborg. Anledningen var att Amanda och två kompisar skulle in på ett Ridevent med disco i "Läppstiftet". Amanda är inte så intresserad av disco annars men har det med ridning att göra så är det ok. Från torsdag till söndag är det Gothenburg Horseshow och Eurohorse och Amanda har varit där alla dagar. I dag får hennes kära mor vara med från kl 9 tills sena kvällen. Det är väl en himla tur att Anne-lie också gillar hästar.

Men tillbaka till gårdagskvällen. Vi lämnade först av flickorna och sen gick Anne-lie, Eva och jag till Eggers Restaurang & Bar. Härlig miljö med fredags rusiga människor och väldigt god mat. Roligt att träffas under andra former än hemma eller i stallet även om det är mysigt också. Mycket att välja på menyn både bistro och al a carte och så dessa gudomliga efterrätter som chokladfondant och creme bryle.
  


Mätta och belåtna tog vi en promenad genom vackra Göteborg i kvällsskrud. Gjorde ett litet studiebesök på det berömda Clarion Hotel Post och Göteborgs Operan. På Post var stämningen på topp med mycket folk och hög musik. På Operan däremot var det som väntat mer lågmält och sofisikerat. Vid Läppstiftet låg Barken Viking som är ett hotell och restaurang och i hamnen låg vintervilande båtar med mysbelysning i olika färger. Vackert med alla ljus som speglar sig i det mörka vattnet. Även en gullig bebodd husbåt som varit omskriven men jag vet inte var. Trots googlande hittade jag ingen information.

 

   


Vid halv elva var det så dags för discotjejerna att likt askungen lämna balen. Upprymda och nöjda tjejer som hade haft jätteroligt!!!!!! 
 Härliga tider för dans- och musikintresserade med Lets dance och Mello. Har sett inspelade Lets dance i dag och är imponerad hur duktiga de är redan första programmet. Spännande följa Ingemar och med hans vinnarskalle går det säkert bra. Nu är det dags för Mello så mysdräkten på och ett glas vin med tilltugg sitter bra.

Ha en mysig kväll och kramen 

Skimrande ögonblick - och dagar i grått - Bosse & Solveig Lidén

Nu har jag läst "Skimrande ögonblick - och dagar i grått" av Bosse och Solveig Lidén. En fantastisk bok med kåserier, berättelser om livshändelser, minnen och känslor. Varje avsnitt är en liten pärla i sig. Skratt och igenkännande leenden blandas med nostalgiska tankar och beröring på djupet. Det är den geniala blandningen, som en påse av mitt favoritgodis "Gott & blandat". En mix av sött, surt och salt. Eller om man gillar choklad kan man säga som i filmen Forest Gump; " Life is like a box of chocolates, you never know what you are going to get". 

Jag är sedan tidigare bekant med Bosses sätt att skriva genom hans debutroman "Mina fotsteg i ditt hjärta". En underbar bok skriven med humor och glimten i ögat men även med ett djup och eftertanke som jag tycker mycket om.

Spännande med den här boken är att Bosses hustru Solveig är medförfattare. Tidigare har vi fått lära känna henne lite genom Bosses berättelser. Här får vi ta del av Solveigs egna tankar om familjen, barnen och vardagsnära ting som berättas med värme och kärlek. Vackra dikter som går direkt till hjärtat och texter som berör. Det sista kapitlet om barnen, "Önskningar som bytt karaktär" beskriver saknad men också hopp och jag tror att alla mammor kan känna igen den känslan. 

Gå in på Bosse Lidéns Blogg och läs mer om böckerna och hur ni kan beställa. Det är en välbesökt blogg med härliga inlägg, vackra foton, massor med bra filmtips och roliga men ack så kluriga tävlingar ;-)

Tack Bosse & Solveig för alla sköna njutningstimmar i läsfåtöljen och jag ser redan fram emot nästa bok. Kram :-)


Böckerna med de vackra titlarna och omslagen

           

Smakprov där författaren själv läser ett avsnitt.

"Våren är här för att stanna"

Läste i tidningen att; "våren är här för att stanna". Just vad jag längtar efter att höra. Det har varit 0 grader på natten i sju dygn här i söder och och då är det vår...... Det är bara att ladda om, ta nya tag och gå mot ljuset. Helgens väder har varit regn och sol om vartannat. Tränade igår i lätt duggregn och det var så vackert och trolskt med alla gröna mossbelupna stenar. Vi har gott om "trollskogar" här där man nästan väntar att en vittra eller nåt annat väsen ska titta fram mellan stenarna. Synd att vi inte hann fotografera igår men idag gick när vi gick ut med kameran hade den lågt stående solen suddat bort allt det trolska. Så det blev inga magiska skogskort denna gång.

Vi har anmält oss till Vårruset i Göteborg så nu gäller det att ligga i med träningen. Vår grupp är jag, min syster Eva, dottern Anne-lie, Anne-lies svärmor Lisbet och svägerska Linda och sist men inte minst Amanda. Så roligt att tre generationer kan göra aktiviteter tillsammans. Ser mycket fram emot det.......

Alla har nog sett bilden från 13 april 1985 när tanten med väskan ger sig på nazisten i Växjö och nu har den handlingen resulterat i en aktion där många statyer i landet har fått handväskor. Även i Göteborg ståtar stadens statyer med väskor bl a Karin Boye. Jag tycker det är ett genialt sätt att utan våld visa vad man tycker. Bilden är tagen av fotografen Hans Runesson. Har ni sett några väskbärande statyer i era trakter? Tanter kan ......
 


Såg en fantastisk solskens historia om multisportlaget från Sverige som mitt under multisport VM i Ecuador fick med sig en rejält tilltygad hund på resan. Det började med att Mikael Lindnord gav hunden en köttbulle och sedan sprang den med under 20 timmar i svår terräng. Så fort de stannade la han sig ner för han var så trött. Efter löpningen skulle de paddla och funktionärerna sa att de inte fick ta med hunden. Men Arthur som han kallades gav inte upp. Han hoppade i vattnet och trots att han var en stor hund tog de upp honom i kajaken. De paddlade med en frusen hund i goretexjacka i knäet i tolv timmar och sen gick de över mållinjen tillsammans.
Nu är fina Arthur i Sverige och har snart suttit klart i karantänen. 20 mars flyttar han hem till Mikael med familj i Örnsköldsvik. Visserligen har en man hävdat att det är hans hund men med djupa infekterade sår var det nog tur att hunden valde nya ägare. Heder åt Mikael och resten av laget.

Mikael har startat en fond för att hjälpa andra hundar i nöd. Klicka på länken för att läsa mer om Arthurfonden

Ha en skön måndag och kramen

Hjärtedagen

Har tillbringat mycket tid med sportlovslediga barnbarn denna vecka. Alla energidepåer är fyllda till bredden och nu återvänder jag till bloggskrivandet igen. Även om jag inte hinner skriva i bloggen eller kommentera era inlägg så tar jag alltid en kvällsrunda hos er mina fina bloggvänner. 

Har prickat av min beställning från Hem.se och som vanligt var det perfekt och allt var med. Måste säga att det är ljuvligt att slippa affären och jag är så nöjd med leveranserna. Kan inte förstå varför jag väntade så länge med detta?? Hur som helst lite extra gott fanns i kassarna nu när det är helg och alla hjärtans dag. 

För att återgå till veckans begivenheter åkte jag en dag till Slottsskogen i Göteborg tillsammans med Anne-lie, Amanda, Alexander och Eva. Vädret var toppen och det var rekordvärme för februari med +11 grader. Vi började med en god lunch på Villa Belparc och sen promenerade vi några timmar i parken. Runt fågeldammarna var det många som hade med sig godsaker till änderna och det var livat värre. Amanda och Alexander har alltid älskat att mata fåglarna och så även denna gång. Man kan ju tro att det bara är datorer och mobiler som lockar barn och ungdomar men jag har en känsla att om man har med sig djur- och natur- intresset från tidig barndom sitter det i och skänker glädje under hela livet. På vår rundvandring såg vi bland annat sälar och piggviner som matades, ett ståtligt älgpar som vilade sig i hagen och pigga getter som skuttade runt. Vi stod länge och beundrade ett svanpar som så vackert och majestätiskt gled fram över dammens stilla vatten. Allt detta promenerande tog på krafterna så turen avslutades med go fika innan vi begav oss hemåt. 

Villa Berparc och fågeldammen .............. 
 Även tonårstjejer får spring i benen .....................Onsdagen var vi tillsammans med Alexander eftersom Anne-lie och Amanda skulle vara i stallet och det är av förståeliga skäl inte Alexanders favoritplats, "trist bara tjejer" ...... Vi roade oss med spel och timmarna bara flög iväg.

I går hade vi funderingar om vi skulle fara till Gunnebo Slott eller Västra Frölunda Torg men Amanda avgjorde det och tyckte att vi kunde gott ägna oss åt lite shopping nu. Jag gillar inte vanligtvis att trängas i affärer men det blev en riktigt rolig dag med lagom dos av shopping och avkopplande pauser med mat och fika. Gallerian är riktigt trevlig och inte alls lika stökig som den i Nordstan i Göteborg. 

Fina blomsterarrangemang där man kan sitta och vila trötta shoppingfötter och Coffee House med nypressad juice och goda bärpajer.  Jag tackar Amanda och Alexander för en härlig vecka med många goda minnen. Kram från mormor :-)

Ha en underbar alla hjärtans dag och hjärtekramar till er alla 

När själen och kroppen signalerar att det går för fort

Helgen har bjudit på omväxlande väder ömsom sol och ömsom snöblask. Skönt att landa i bästa fåtöljen med tända ljus, ett glas rosé och en bra bok. Har just avslutat Bosse och Solveig Lidéns underbara bok " Skimrande ögonblick - och dagar i grått" som jag återkommer till när jag smält alla intrycken. 

Ibland varvar jag bokläsningen med att kolla i må bra - och Inredningstidningar. Jag har turen att ha kontakter på ett bibliotek så när de säljer ut tidningar kommer syrran hem med kassar fulla med exklusiva magasin. Just nu är jag intresserad av artiklar om utmattningssyndrom. Jag har berättat om min dotters diagnos och som anhörig vill jag göra allt som står i min makt för att förstå hur jag bäst ska vara det stöd som hon behöver. Anne-lie har sagt att det är lättare om man har ett brutet ben för då ser alla att man är sjuk. Det upplevs som något av det jobbigaste för de som drabbas av utmattningssyndrom att det inte syns utvändigt hur dåligt man mår invändigt. Har fått bra boktips i tidningar och på facebook som jag ska dela med mig av lite längre fram.

Anne-lie började arbeta efter en kortare sjukskrivning och höll ut ett halvt år innan hon kände att det går inte längre. Nu är hon sjukskriven och den här gången satsar hon på mer långsiktig rehabilitering. Hon ska träna i grupp med personer med samma diagnos och det tror jag är bra för ingen annan kan till fullo förstå hur den här sjukdomen påverkar kropp och själ. Även tiden i stallet med fina Comsist och löpträningen har en positiv inverkan för återhämtning. Amanda och Anne-lie ska börja en Yogakurs tillsammans som jag tror kommer att vara bra för båda. Läste en artikel om att 13-åriga tjejer var de som kände sig mest stressade???!! Har frågat men Amanda säger att det inte är så farligt men att hon ibland känner sig trött och tappar lusten. Känner att det nog är dags för mig också att ta upp yogan och qigongen igen. 


Foto; Love this pic

I en Tara hittade jag en krönika av Maggan Hägglund som så poetiskt och målande beskriver hur det känns när själen och kroppen signalerar att det går för fort.

"Jag älskar nya intryck, jag tycker så mycket om att jobba, jag är nyfiken på människor. Men ibland känns det som att det kommit smulor i själens säng, så att säga. Inte något farligt men lite småskavigt.

Det är då man måste ge sig tid att tvätta de mentala lakanen. Ta upp dem, skaka bort smulorna och sen i lite vilsam halvskymning bära ner dem till havet och tvätta dem och sen skölja dem i rent havsvatten. Sitta stilla och se tankarna sköljas av havets vågor, slätas ut, tömmas på allt, bara flyta i ett hav. 

Sen hänger man upp dem och låter dem fladdra i vinden och torka i solen som går upp.

Så tänker jag mig att mina "stulna" livspauser fungerar. Tankarna sköljs, smulorna försvinner, tankarna fladdrar i solen när jag sedan plockar ner dem håller jag dem mot ansiktet och drar in doften. Av soltorkad renhet. Av nystart. Av vila
".

Vackert skrivet och av erfarenhet vet jag att havet har en lugnande effekt som fyller energidepåerna. Sommarens utflykter vid havet styrker mig under vintern när energin tryter. Jag tittar på bilderna från den underbart varma sommaren och stunderna vid havet och upplever känslan av harmoni och välbefinnande. Ljus & lycka till er alla. 

 Kramen!