Visar inlägg från november 2015

Tillbaka till bloggens startsida

Advent

Nu när det är som mörkast kommer julen med ljus och värme. I fönstren lyser stjärnorna och vi tänder adventsljusen. Det är med blandade känslor jag pyntar här hemma. Tänker på alla människor som är på flykt, som fått lämna allt de äger och nu går en oviss framtid till mötes. Hur kan man inte beröras när man ser allt hemskt som händer. Den ofattbara flyktingkatastrofen och tiggarna som sitter ute i kylan. Mina tankar går också till alla hemlösa, ensamma och sjuka. Det är så många som lider inte minst alla hemlösa djur som är lämnade åt sitt öde av samvetslösa människor. Det är många tankar som snurrar runt. Jag brukar ge bidrag till insamlingar och även skänka kläder till hjälporganisationer, men funderar över vad jag mer kan göra.


Bild lånat från nätet

Julen kan se väldigt olika ut. En del gillar traditioner och allt som hör till ett traditionellt julfirande medans andra fixar och trixar så att julen passar just deras livssituation. Numera har jag inte så höga krav på allt som ska hända, tar en dag i sänder och njuter av varje minut. Gör bara det som jag tycker är roligt. Julen kommer att bli lika bra eller till och med bättre när jag släppt på kontrollen. Jag minns jular när jag varit alldeles utmattad när julaftonen kommer. Visserligen var alla sju sorter bakade och allt annat perfekt men var fanns julglädjen? Nu får julen bli den magiska familjehögtid den kan bli. Jag lever, njuter och umgås med familj och vänner. 

Om jag känner att det är lite mycket ibland sätter jag mig ner en stund och lyssnar på vacker musik. Andas djupa andetag och känner hur den sköna avslappnade julstämningen sakta men säkert kommer till mig.Fairytale of New York är den vackraste julsången och i West of Edens tappning helt underbar. Det här youtubeklippet är från 15 December 2012 med West of Eden, Duncan Chisholm, Göteborg Motettkör och Celtic Brass Quartet. Ser fram emot årets Celtic Christmas konsert i den vackra och stämningsfulla Annedalskyrkan. 

Ha en fin advent och ta hand  om varandra. Kram


Mörkermys

Det är eftermiddag och mörkret faller så sakteliga utanför mitt fönster. Tanken på att vi går mot advent gör mig så glad och jag ser fram emot alla glittrande ljus i trädgårdar och fönster. Nu behövs mängder med ljus för att lysa upp det kompakta november mörkret. Tycker nästan inte att man kan få för mycket av ljusslingor och stjärnor. 

I dag har vi varit till stallet och gjort de vanliga sysslorna och även hälsat på Comsist i vinterhagen. Han är så söt och kommer så fort vi ropar hans namn. I dag fick han lite hård bröd och en morot som tröst eftersom Amanda inte skulle rida i dag ;-) I måndags när Amanda slutade skolan 4 var vi med på träningen. Kvällen var varm och så otroligt vacker med en spektakulär solnedgång. Vi brukar parkera bilen och sen ta en genväg till stallet över ängarna. När vi gick hemåt var det kolsvart och vi hade bara ficklampan på mobilen. Kändes spännande och lite skrämmande på samma gång. Vill ju inte stöta på en älg eller en flock vildsvin i mörkret.  Får nog skaffa en bättre ficklampa tills nästa gång. Inte för att jag vet vad jag skulle göra om jag plötsligt står öga mot öga med skogens konung men jag vill nog ändå vara beredd. Amanda sa att hon har inga problem med att gå hem ensam i mörkret, hon tyckte bara det var mysigt. Tystnaden här ute är total och mörkret omsluter oss så visst upplever jag också en rofylld mysighet.  En sån tystnad som är bristvara i det vanliga vardagsbruset. 
 


Foto; Evas Fotoblogg

Det blir många turer mellan Mölndal och Kungsbacka och det är skönt att vi kan låna en bil av dottern. Bilen är en Chrysler Voyager som de hade tänkt ställa av nu när de har en ny leasingbil. Det är mest syrran som kör och hon älskar automatväxeln. Vi har många härliga semesterminnen med den här bilen. Under sex år reste vi tillsammans med barnbarnen till Skåne, två gånger till Öland, till Ulricehamn och två gånger till Fun City. Vi bodde i stugor på campingplatser och varje dag var ett äventyr. Så många roliga och oförglömliga minnen. Bilen har också varit toppen när vi åkt runt på loppisar i sommar eftersom den är så rymlig att man får med allt. Inte att förglömma när tjejerna skall hämtas på disco i Göteborg är den bra för det ryms 7 passagerare. Kommer nog att sakna bilen trots att det inte är någon billig bil att köra. Den slukar bensin och nu har kylaren börjat läcka vatten så det gäller att ha vattenflaskor tillhands. Blir en tur till verkstan snart. 

Plötsligt händer det brukar man säga och igår fick vi vår beskärda del av dramatik. Först körde en bil på ett vildsvin alldeles här vi bor och sen fick tre polisstyrkor rycka ut till en buss där en narkotikapåverkad man med yxa skrämde upp passagerarna. Jag råkade titta ut och såg till min häpnad bussen och polisbilarna med blåljus. Man blir ju rädd när såna dårar kan dyka upp vart som helst i vår vardag. Lyckligtvis gick det bra denna gång och ingen hann bli skadad. Skrämmande med allt detta våld som kan drabba vem som helst av oss. Senast i dag läste jag om en tvååring som blev överfallen när han stod och väntade på bussen med sin familj av en helt okänd man. 

Nu är det dags att krypa till kojs med den underbara boken Axels tid av Lars Lerin som sällskap :-)


Så gonatt kära vänner och ha en fin fredag

Taggat med: 

, , , ,

Tradera fynd

Måste bara visa fynden som min syster har köpt på Tradera auktion. När jag arbetade på Emmaus med klädsortering fick jag upp ögonen för märket Masai. Vi fick gå kurser för att lära oss trend märken för att kunna prismärka rätt till butikerna. Vi gjorde också två undersökningsdagar per år när vi gick runt på märkesaffärer och klädkedjor i Göteborg för att kolla trenderna och prisnivåer. Konstigt nog fick vi in massor av dyra märkeskläder, väskor och skor, många gånger helt oanvända och med prislapparna kvar. Som anställd hade vi förmånen att få handla för halva Emmaus priset så ni förstår att jag gjorde fina fynd. Tror att det var nödvändigt med denna förmån eftersom klädsorteringen var tungt och krävande och man kanske inte hade stannat kvar och jobbat så hårt utan en liten morot. Vi stod vid rullande band 8 timmar per dag och vissa dagar hade vi andra arbetsuppgifter som för mig prismärkning av textilier, väskor och scarfar. Skönt att kunna sitta ner och göra andra saker mellan varven. 

Som sagt jag gillar kläder från Masai och har turen att ha en syster som är en fena på att köpa från auktionerna. Dyra märkeskläder till billiga priser. Just nu gillar jag den här typen av modeller på tunika eller klänning. Superbra pris och i skick som nytt :-)
 


Jag tycker att det är smidigt att handla på nätet både begagnat och nytt. Mitt barnbarn ville ha ett par Ugg stövlar som i butiken kostar 2 400:- men jag beställde ett par från Real Australian Sheepboots i Australien för 800:-+ frakt så totalt 1 000:-. Det fungerade hur bra som helst och nu är paketet på väg så jag kan kolla exakt vart det är.  Amanda blev jätteglad för hon tyckte att de var alldeles för dyra. Hon får sitt barnbidrag och handlar kläder själv så hon kollar mycket på priser och handlar även ibland på second hand. Kan hon ha smittats av mormor;-)


Ha en fin vecka och varma kramar

Taggat med: 

, , , , ,

Kajsa hos doktorn

Saker och ting händer när man minst väntar det. I fredags var en av våra katter busfröet Kajsa lite lugnare än vanligt och hon kräktes några gånger. Det var inget oroväckande i sig för hon brukar äta på våra växter. Vi har inga giftiga men eftersom hon var lite dämpad och inte så matfrisk som vanligt kollade jag lite extra på henne. Jag tog det säkra före det osäkra och bestämde mig för att kolla upp henne.  Vi har en toppen veterinär i Göteborg som vi har stort förtroende för men nu åkte jag till en veterinär här i närheten som hade öppen mottagning. Alltid lite pirrigt med en ny mottagning men det visade sig vara en vinstlott. Blev så väl mottagen av alla och veterinären var toppenfin med Kajsa. Dess värre visade det sig att Kajsa hade en förstorad vattenfylld livmoder som hade kunnat spricka när som helst. Jag blev lätt chockad eftersom hon inte såg speciellt sjuk ut men samtidigt glad att jag åkte in i alla fall.

Nu är hon hemma efter operationen och pigg och livlig som vanligt. Lite jobbigt när hon har ett långt sår på magen som ska läka. Hon ska ha smärtstillande och antibiotika flera gånger om dan och ni som har katt vet hur lätt det är ;-) Som tur är stillar hon sig lite av medicinen och sover. Är ju lite rädd att hon ska hoppa och skutta så såret går upp. Det här är ingen billig operation men som tur är har jag katten försäkrad så jag kom undan med 4 800. Kajsa är en familjemedlem så det får kosta huvudsaken att hon mår bra.

Vad lär man sig av detta? Att det är bättre att åka in en gång för mycket till Veterinären och att inte vara rädd att prova nya ställen. Så skönt att hitta en sån fin mottagning hemmavid. 

Ha en skön söndag! Kramiz

Taggat med: 

,

November


Tiden rusar iväg och jag önskar att det fanns en stoppknapp. Men det är bara att gilla läget och hänga med så gott det går. Härliga höstdagar med milt väder har vi haft i två veckor nu. Många växter blommar fortfarande i trädgårdarna. Den här fina blomman har min dotter på verandan. Det pratades om vargavinter i år men jag är ingen snöälskare, trots min norrlands bakgrund, så jag hoppas på en mild variant.

I går var det riktigt mysigt vara med Amanda på träningen. Mörkt och stilla bara hästens hovtramp i paddocken. Men rätt vad det var satte korna på Häcklehagens Gård igång med ett högljutt råmande som fick Comsist att stanna upp och en stund och spana ut i mörkret men sen fortsatte han lugnt sitt arbete.

Avkopplande bland hästarna och så roligt se all entusiasm hos tjejerna och den ende lilla killen i stallet. 

Här vid stallet kan man också njuta av senhöstens blomsterprakt. Svårt att tro att vi är inne i november...

Som ni nog vet vid det här laget gillar jag att rensa och bli av med saker genom slänga, ge bort och behålla. Inte de lättaste men nu har jag läst en ny bok som har gett mig lite inspiration att sätta igång igen. Boken heter; Konsten att städa av Marie Kondo. Nu lärde jag mig att man ska dela in i kategorier och då börja med kläder eftersom de är lättast att rensa ut. Kläderna kan också delas in i kategorier som överdelar osv. Ta fram alla överdelar även sånt som ligger på andra ställen än i garderoben. Då får man en bättre överblick hur mycket man egentligen har. Allra sist tar man fotografier, brev och sånt eftersom det är den svåraste kategorin att rensa bort. Däremot tipset hon om att man viker ihop kläder kompakt och ställer ?? dem i byrålådor fattar jag inte alls. Jag tar sånt som passar mig och annat hoppar jag helt enkelt över. Lite här och lite där och det blir så bra så. 


Ha en fortsatt fin novemberdag! 

Taggat med: 

, , , ,