Visar inlägg från februari 2016

Tillbaka till bloggens startsida

Tulpaner & drömmar

Underbart väder idag. Sol och värme och som jag har längtat denna gråtrista februari månad. Och nu som från ingenstans bara dök den upp. Den första trevande vårkänslan. Kan inte helt lita på den men det går definitivt åt rätt håll :-) Jag bara njuter och tar tacksamt emot all lycka som glimrar till i vardagsbruset. Som krispiga tulpaner och vackra saker till hemmet. Såg dessa fina drömfångare som finns hos Mariedals Lanthandel. Åker förbi denna spännande affär varje dag så det blir snart ett besök där. Jag har tidigare haft indianska drömfångare. De är ett magiskt föremål som hängs upp invid en sovplats och sägs fånga upp onda drömmar och mardrömmar. Vilken kul idé denna nya typ som man lätt kan göra själv med virkad duk och olika band och spetsar. Snygg tycker jag.

       


Vi har lyckats köpa biljetter till Bruce Springsteens konsert på Ullevi midsommardagen :-) Gick lättare än jag trodde. En stunds köande på Ticnet och sen var det klart. Förra gången Bruce var här kom våra vänner Tuija och Stig ner från Luleå och de var helt saliga efter konserten. Jag kommer inte riktigt ihåg när jag blev intresserad av Bruce men det var nog nån gång på 80-talet. Ser fram emot konserten som lär bli en av sommarens höjdpunkter. Blir inte så ofta jag är på stora konserter och sist var det 2004 när Paul McCartney var på Ullevi. Beatles var mina idoler på 60-talet och jag gillade Paul mest så att höra honom göra Beatleslåtar var en stor händelse i sig. 


Sov så gott & dröm fina drömmar. Kram

Våren är här :-)

Sol och ljumma vindar i dag och enligt SMHI är våren här. Jag saknar inte alls snön som försvann hastigt och lustigt. På lördag inviger Botaniska Trädgården våren med Gothenburg Green World och "den vilda våren". Spännande program under dagen och TV4 finns på plats och spelar in Äntligen hemma i ett av växthusen. Botaniska är en riktig juvel som jag ofta och gärna besöker. Naturen är en sällsam konstnär som får livsandarna att vakna till liv. I dag tittar solen in i mitt kök och Mårbacka-pelargonen börjar även den vakna till liv.. Toppen tvkväll - nu börjar nya avsnitten  av Badhotellet, den danska serien som jag bara älskar. Jag gillar danska serier och den här är både humoristisk och romantisk och visar härliga vyer vid havet. Brukar ni se den och i så fall vad tycker ni?

I helgen har jag sett filmen "Så ock på jorden". Jag hade stora förväntningar efter den första filmen men jag blev lite besviken. Alldeles för mycket skrik och dramatik. I mitt tycke hade filmen gärna fått vara lite mera finstämd. 

I går var en sorgens dag. Alexanders lilla söta kanin Lea blev hastigt sjuk och fick somna in. Djuren är våra familjemedlemmar så det tar ett tag innan vi hämtar oss. Hon skuttar nog omkring på gröna klöverängar och busar som hon alltid har gjort. Sov så gott lilla Lea.

Ha en fin onsdag och varm kram


 

Återblick - ny kategori

Vaknade med snövitt utanför. Visste att det lovades snö över i stort sett hela landet men det var ändå trist. I veckan har jag haft lätt vårkänning och det här blev ett bakslag men så är ju livet det går upp och ner. Gilla läget och vara tacksam att det inte var nåt värre som drabbar oss denna lördag. 

I dag blir det lugna gatan för mig. Inga måsten bara göra sånt jag känner för. Som att kolla vad som hänt hos mina bloggvänner. Alltid lika intressant och energigivande och energi är något jag verkligen behöver fylla på. Så tack alla fina ni som fyller mina depåer. Ni är så värdefulla för mig alla på sitt alldeles egna sätt :-)

Funderar lite över bloggandet och kom på att det nog är dags att lägga till en ny kategori. Jag kommer att kalla den Återblick. Inläggen som hamnar där kommer att handla om mina tankar runt 40-, 50- & 60-talen. Tiden, modet, design, film, dans och musik. Salig blandning med egna minnen, fakta och kuriosa. Jag minns mitt härliga 60-tal när jag var tonåring och jag älskar gamla 40-tals filmer när skådespelarna kallades filmstjärnor och 50-talets häftiga mode. Det blir som sagt lite av varje allt eftersom.  Som filmstjärnekorten som jag samlade i stora högar som dessvärre är borta. Jag har bara ett tjugiotal kvar så jag lånade Sophia Loren, Doris Day, Lana Turner och Ty Hardin av syrran. Samlade ni filmstjärnekort?

               

Ha en fin lördagskväll och varm kram