Visar inlägg från maj 2017

Tillbaka till bloggens startsida

En annorlunda kärlekssagaPäron och lavendel med Virginie Efira och Benjamin Lavernhe. En lågmäld och kärleksfullt berättad historia om den unga änkan Louise som med sina två barn bor i ett charmigt lanthus och kämpar för att få ekonomin att gå ihop. En dag på väg hem från torget kör hon på en ung man, Pierre, som plötsligt dyker upp på vägen. Han blir inte värre skadad än att han följer med till gården och får sina skador omplåstrade. Det blir början på något nytt och annorlunda ...


Louise upptäcker att Pierre är olik alla andra och att han lever i en liten bubbla på grund av diagnosen Aspergers. Pierre upptäcker, trots det uppenbara handikappet, att den vackra Louise med sitt lantliga drömhem är på väg mot en ekonomisk katastrof. En oförglömlig scen är när päronträden skall skyddas mot frosten och Pierre tänder eldtunnor mellan träden. En stark vänskapsrelation växer fram och kan så småningom utvecklas till kärlek ...

Miljöerna från den franska landsbygden runt natursköna Nyons är fantastiska. En hjärtevärmande saga i vackra landskap med ljuslila lavendelfält, blommande päronlundar och sagolika solrosängar. När filmen är slut har jag ett leende på läpparna och en god eftersmak. Kameran övergår ofta till Pierres blick och då kan små mirakler ske i vardagen. Berättelsen är inspirerad av en sann historia - eller en sann saga.

Mina tankar går till filmen om Forrest Gump som också var en annorlunda och god person. Men de är ändå så olika filmer, båda bra på sitt sätt.

Ha en skön fredag & kramen
 Skogen är full av stjärnor ...


Vädret är ombytligt och spelar oss spratt. Ena dagen 21 grader varmt och andra dagen snöblandat regn. Från njutning till uppgivenhet men ett har jag lärt mig att vädret struntar i vad jag tycker, det bara är. Så skönt att inse att allt mitt klagande leder ingenvart så det är bara att omfamna dagen oavsett väder och vind. 

Nu är det dags för vårskriket när hela skogen lyser av vitsippor som för mig är det säkraste vårtecknet. Som himlens alla stjärnor hamnat i min skog. Våren är här och jag är så pirrigt förväntansfull. Skogen med sin läkande energi ger mig all återhämtning jag behöver. Jag stannar, lyssnar och njuter av fågelsången. Den svenska våren och sommaren är underbar och jag vill bara vara här och nu.

Ha en fin början på den nya veckan & kramen 

Vårens första utflykt ...

Våren är här med sol och värme och livsandarna väcks till liv igen. Nu får jag sån lust att åka på utflykt och den här gången blev det till Gunnebo slott & trädgårdar. En av mina favoritplatser inte långt hemifrån. Här finns allt man kan önska för rekreation och njutning. Slottet med den vackra trädgården, naturstigar som lockar till sköna promenader och den spännande butiken med så många begärliga saker. Blev förtjust i den lilla vasen för en liten blomma. Har aldrig sett en sån förut men jag höll mig från köp eftersom jag inte riktigt visste hur jag skulle använda den. Fina produkter av fårskinn, vackra handdukar och mycket annat. Min dag på slottet avslutades med kaffe och en läcker ostsmörgås med mycket grönt. Vilken vardagslyx i det lilla :) 


Ha en fin helg & kramen

 

Kokboksrensning

Rensningen fortgår hos mig och nu har jag kommit till kokboksavdelningen. Jag har en diger kokbokssamling så det blev många som måste rensas ut. Böcker jag inte använder själv kan ge glädje till någon annan. Jag är svag för vackra böcker med spännande recept och dessa två är mina favoriter.  

Sinnenas fröjder - en bok om livets goda av;

Ingrid Hallberg, poet från Brissund på Gotland
syster med
Anneli Qvarnström, örtagårdskvinna från Avans Örtagård i Norrbotten.

Doris Bergström, färginspiratör från Dalarö i Sörmland
syster med 
Laila Wikström, målarinna från Södra Sunderbyn i Norrbotten.

"Att njuta av vardagens fröjder borde vara alla förunnat. I den här boken har vi systrar samlat dikter, bilder krydderier, recept och annat som vi tycker är lustfyllt för kropp och själ. Vi har också lämnat utrymme för dina njutningar. Följ dina fröjder!


Det regnar vita rosenblad
i mitt vilda rum

Skummande kirskål badar i ett hav av borago
och melissan fröjdar sig i skogen av gråmynta
Jag bjuder in timjan och lavendel
rosmarin   havsdagg   marinros
och anar Karlavagnen genom ångorna

Stjärnornas ljus leker på mitt mörka vatten

Ingrid Hallberg

Hittade också dessa fina böcker som jag ska ge till födelsepresent till mitt chokladälskande barnbarn som fyller år i Maj. Hon älskar choklad och desserter och jag tror hon kommer bli så glad över dessa.  


Fröjdekramar

0 kommentarer | Skriv en kommentar