Visar inlägg från augusti 2017

Tillbaka till bloggens startsida

Elvis in memory

I dag är det 40 år sedan mannen, myten och legenden Elvis Presley gick bort men hans stjärna lyser klarare än någonsin Det var som när Kennedy mördades den där dan i Dallas eller när Olof Palme mördades på öppen gata i Stockholm. Jag kommer ihåg var jag befann mig och hur tiden stannade upp för ett tag. Känslan av sorg och tomhet och svårigheten att ta in att det verkligen hänt.
 


I det här oansenliga huset i Tupelo föddes Elvis den 8 januari 1935. När Elvis fyllde 11 år önskade han sig antingen en cykel eller ett gevär. Han fick en gitarr och över de kommande åren fick han gitarrlektioner av sin farbror. 1948 flyttade familjen till Memphis och när Elvis var runt 18 år arbetade han som lastbilschaufför och studerade till elektriker. Han åkte ofta förbi Memphis Recording Service som även var plats för Sun Records och fick en dag syn på en skylt där det stod; "Inspelning av skiva $4", Efter att ha samlat mod en tid, tog han steget och klev in med sina 4 dollar. Detta var 1953 och skivan innehöll två låtar, My happines och That´s when your heartaches begin

Jag höll visserligen på Tommy Steel när kampen stod mellan Elvis och Tommy i Bildjournalens stora omröstning vem som var bäst. Och där Tommy också vann. Men det var nog bara för att jag ville vara tvärs emot. Jailhouse Rock var den första Elvis skivan mina föräldrar skaffade och jag minns att så liten jag var lyssnade jag på den gång på gång. Sen var jag fast och det är jag fortfarande efter alla dessa år. 

Minns att vi hade gummistövlarna nervikta och textade Tommy eller Elvis namn på den nervikta sidan.
Många favoriter har jag men jag gillar mest de tidiga som den här Its now or never med filmklipp när Elvis gjorde militärtjänstgöring i Tyskland.

Elvis jubileet fortsätter runt om i världen och 30 000 människor beräknas delta i en vaka vid Graceland i Memphis där "kungen av rock" länge levde och i dag ligger begravd. Även här hemma visas minnesprogram på tv och hålls konserter till Elvis minne.

Gonattkramar & jag vet vad jag kommer att drömma om


 

Sommar uppdatering

Vi är inne i augusti och jag är tillbaka efter sommarlovet. Min bloggvila kom helt spontant dels eftersom min gamla dator var super seg och sommaren är så lockande. Hade helt enkelt ingen lust att blogga men nu är jag som sagt tillbaka med ny dator som jag fick av familjen när jag fyllde år och den är snabb som blixten. Så lycklig över den och omställningen till windows 10 gick hur bra som helst.

Sommaren har varit omväxlande med både väder och aktiviteter. Jag har haft gott om tid att vandra i skog och mark och låta tankarna löpa fritt. Så skönt för återhämtningen som är så behövligt. Även om jag drar ut på sommaren så länge det bara går känner jag att hösten lurar runt hörnet. Än håller jag den stången men visst finns det planer för höstaktiviteter.

Har också besökt mina favorit second hand affärer i närområdet och faktiskt gjort många fynd!!!  Min egen loppisverksamhet har däremot gått på sparlåga och jag har ett stort lager i förrådet som ska säljas på nätet och på en höstloppis i Slottsskogen. Den sista i sommar eftersom 21-27 augusti 2017 intar hästeliten Göteborg och staden förvandlas till en EM-arena. Under en spännande och händelserik vecka kommer det bli tävlingar och aktiviteter på Ullevi, Heden och i Slottsskogen. Ser fram emot invigningen och hoppas få lite fina bilder därifrån.

Har också varit ute på lite utflykter till gamla och nyupptäckta smultronställen. En solig dag åkte jag och min syster till Tjolöholms slott. Åt gott och fyndade i Mary´s Summerhouse. En spännande och fin affär med både gammalt och nytt. Köpte glasprydnader att hänga upp med jätterabatt. Så nöjd!

Upptäckte också ett nytt smultronställe utanför Kungsbacka, Fjärås Backa. Titta gärna in på min systers blogg om ni vill se bilder  därifrån.

I onsdags firade jag min födelsedag med god lunch på Gunnebo Kaffehus och Krog. Åt en härligt god fiskrätt och hade en mysig stund med min kära familj. Vad mer kan man önska sig? Men inte nog med det. Hemma väntade den största överraskningen, en splitter ny dator. Blev helt tagen på sängen för jag hade inte en aning, men blev så tacksam och glad :) Fick också en vacker bukett i favoritfärgen dimrosa. Tack till min fina familj för en underbar dag och tack alla mina kära vänner för hälsningar på Facebook. 

Sommarkramar