Jag har alltid älskat att vandra runt på kyrkogårdar. Sätter igång fantasin och berättar en hel del om hembygdens historia. Jag har mina rötter i Norr- och Västerbotten och har många fina minnen från kyrkogårds vandringar däruppe. Kommer ihåg en midsommar när jag och min dåvarande man cyklade från firandet hos mina föräldrar och stannade till vid Gammelstads vackra kyrkogård. Vi gick runt där en lång stund och den ljusa midsommarnatten smög sig så sakta på oss. Ett vackert minne som dök upp med Bosse Lidéns utmaning. Jag får tacka dig Bosse för dina utmaningar som fått mig att utforska även kyrkogårdarna här på min nya boplats. Lika spännande och minnesrikt.Jag som älskar änglar blev glatt överraskad över alla änglar som fanns på kyrkogården. Statyer och änglar som höll om gravstenar i form av hjärtan. Så vackert! Även tidens anda med sambos, särbos, singlar visade sig i texterna på stenarna. Jag gillade också att många hade vackra naturstenar på urngravar som fanns i en naturskön backe. Stor skillnad mellan den nya och den gamla delen som visar hur samhället förändrats.

Våren kom av sig och snön faller så sakta utanför mitt fönster när jag beger mig ut till kyrkogården. Uppgiften känns först lite svår men med drygt 4 800 gravplatser att söka bland är jag nöjd med mitt resultat som blev så här;

Jag hittade tre 100-åringar, ett par som blev över 95 år båda. Den äldsta kvinnan Signe Oskaria Johannesson blev 105 år 6 månader 5 dagar med reservation för felräkning så här i sista minuten. Min äldsta man blev 100 år.

En liten hare följde våra förehavanden en stund men sen skuttade den snabbt iväg.Varm minneskram från mig och änglarna