Ännu en oplanerad bloggpaus här hos mig men det är så skönt att bara ta dagen som den kommer och jag tror det är bra att vila från sociala medier mellan varven. Ja, inte helt för jag måste bara kolla runt vad ni mina kära bloggvänner sysslar med. Tyvärr inte så många kommentarer från mig men jag är ändå med er och får så många kloka ord och insikter på vägen.

Julen går så fort men jag har passat på att njuta så mycket det bara går. Helgen blev så lugn och fridfull som jag vill ha det. Dan före dan åt vi julmiddag hos dottern med familj. En fantastisk dag med skratt och mycket mys. Så tack älskade familjen för underbar samvaro. Julaftonen firade jag och min syster hemma med våra katter. Efter all den goda julmaten blev det enbart fisk delikatesser och det var himmelskt gott. Det har varit många mysstunder i stallet med fina barnbarnet och Compis. Julpyntat i spiltan och extra godis i krubban. Känslan när hästarna mumsar sitt hö och kvällsron infinner sig är magisk.   

Många fina minnen från barndomens jular kommer till mig och fyller mig med glädje och nostalgi. Tankarna kommer och går, ibland som knappt märkbara minnesfragment men också starka minnesbilder som kräver hela min uppmärksamhet. Så här i mellandagarna när julen sakta klingar av känner jag ett lugn som är avstressande och som får mig att må så bra. Nu står snart det nya året för dörren med sina oskrivna blad. Ser fram emot det nya året med den spännande känslan att nu är det en sorts nystart för mig igen. Även ett visst mått av oro infinner sig med tanke på händelser i världen och här hemma. Försöker ändå fokusera på det positiva i tillvaron och den tacksamhet jag känner för att jag har det så bra. 

Har mest kopplat av med härliga julfilmer och julkonserter. Underbar hyllning till ABBA med deras fantastiska musik som jag aldrig tröttnar på. Största behållningen förutom alla härliga julfilmer har varit nya avsnitten av Fröken Frimans krig. En underbar serie om kvinnors kamp i en tid som ändå inte är så länge sedan. Dokumentären, Kvinnorna på fröken Frimans tid,  med Kattis Ahlström som berättar om verklighetens kvinnor som stod på barrikaderna vid den här tiden är så sevärd. Om ni inte sett den eller serien finns programmen på SVT Play. 

Nu njuter jag av de sista skälvande timmarna på det gamla året som ska lägga sig till ro och ser fram emot det nya. 365 oskrivna blad i min egen bok där jag är författaren. Det kommer att bli bra ...

Tack till er alla för att ni gjort mitt 2016 så minnesrikt och jag önskar bloggvänner och besökare ett fantastiskt 2017 med varma kramar från mig