Såg SVT:s Vetenskapens Värld i våras när läkaren Michael Mosley gjorde den omtalade dokumentären "Eat, fast, and live longer". Jag tyckte det lät intressant och har läst mycket om 5:2 som metoden kallas och som innebär att man äter vanligt i 5 dagar och halvfastar i 2 dagar. Har även provat metoden i sommar och tyckte att det var ett ganska lätt sätt att leva lite sundare utan allt för stor ansträngning. Det känns bra att jag kan anpassa ätandet efter vad som passar mig. Hur jag fördelar kaloriintaget under fastedagarna och vad jag äter. Det är ganska fritt bara jag håller mig till 500 kalorier under fastedagarna. Jag tror att det är därför metoden har blivit en sån succé och så många lyckas med den. 

Som sagt jag gjorde en nystart idag och hoppas att det kommer att kännas bra. Som jag ser det är svårigheten att variera det man äter under fastedagarna. Har kolla i en bok som heter "5:2 dieten kokboken" av Mimi Spencer och fått en del tips som jag tror passar mig. Jag gör det här tillsammans med min syster Eva och idag åt vi lax med sallad av fänkål, apelsinfiléer och dill. Jättegott! 

                            

Det är många positiva effekter av den här livsstilen förutom viktminskning leder det också till hälsa och välbefinnande på lång sikt. En viktig del att tänka på i dessa tider med försämrad sjuk- och äldrevård. Jag vill hålla mig frisk och alert så länge jag kan.