Jag läser mycket och det blir mest vanliga böcker av någon anledning. Inte för att jag är bakåtsträvande men det har bara blivit så. Nu har jag vidgat vyerna och läst en e-bok tack vare bloggvännen Bosse. Det var en angenäm upplevelse. Boken heter "Ack du ljufva liv" av författaren Lena Larsson som också har en egen blogg. Omslaget är så vackert och lockar verkligen mig. Jag är lite svag för vackra och tankeväckande omslag men utan bra innehåll faller den platt. Jag har läst många böcker av alla de slag och här skriver jag bara om böcker som jag tycker mycket om av olika anledningar. Jag gör inga djupodlande recensioner utan berättar bara min tanke om boken och varför jag gillar just den.

"Ack du ljufva liv" är skriven med både lekfullhet och allvar. Jag älskar böcker som handlar om vardagsnära saker som jag kan anknyta till. Varje sida är en "aha upplevelse" med kloka och roliga texter om livet i stort och smått. Fina illustrationer, stjärneord och tankvärd dikt. Lena fick rådet; 

"Låt det vara så Lena, låt barnet 
och den allvarlige lägga varsin hand  på tangentbordet och skriv om högt och lågt, upp å ner, smärta & glädje, djupt & ytligt. Som livet självt."

Ett gott råd som blev en härlig bok som roar och berör.

Ladda ner boken från Lenas blogg; http://www.nygamlaord.blogspot.se/

"Den här e-boken är GRATIS men jag har en önskan att du när du läst ger något till någon annan. En slant, en hjälpande hand, ett peppande ord eller ett leende."

Följ gärna Lenas slutord och ha en fin Söndag med många leenden:)