... och vi har fått ett riktigt snölandskap utanför fönstret. Massor av fluffig snö sveper in omgivningarna så där vintervackert som känns så härligt när vi går mot jul. Vi har redan tänt det andra ljuset och julförberedelserna är i full gång. Jag älskar julen men numera är det inte så många måsten utan vi låter december vara en månad med många små guldkorn som förgyller vardagen. Det är stort som smått. Redan före advent har jag smugit in julen allteftersom. Börjar lite försiktigt med ljusslingor, stjärnor, adventsstakar och snart är hela julpyntningen igång med gråa små vättar och en gnistrande julgran. Eftersom vi har konstgran sen några år får den komma in några veckor före jul. Förr när vi bodde på landet och hämtade granen i skogen var det tradition att hämta den dagen före julaftonen men när jag hämtar granen i förrådet blir det lite annorlunda. Visst saknar jag jularna från förr, både med glädje och vemod men jag tar med mig de goda minnena och gör det bästa av varje jul som de kommer.


Var rädda om er och ha en fin tredje advent. Kram!