Min bloggvän Paula har många fina boktips och kattvän som jag är fastnade jag för "Gatukatten Bob" av James Bowen. En fascinerande bok som handlar om hur ödet kan komma i vår väg och helt ändra våra liv. Karma spelar också in - det vi ger får vi igen  eller man kan också säga "som vi sår får vi skörda".

James Bowen som livnärde sig som gatumusikant i London hittade den skadade röda katten en kall och dyster torsdagskväll i mars 2007. Han hade då ingen aning hur mycket den katten skulle komma att betyda för honom. James tog hand om katten som döptes till Bob och gav honom all vård katten behövde för att bli frisk trots sina begränsade tillgångar som fattig musikant. Inom kort blev de oskiljaktiga och Bob vägrade att återgå till det fria livet utan följde istället med James ut i folkvimlet på Londons gator. Livet på gatorna skildras med värme och kärlek och de var med om både lustiga och farliga upplevelser.

Nu är katten Bob älskad av många inte bara av sina vänner på Londons gator utan även runt om i världen. James är numera känd författare och har skrivit sin andra bok som släpps på svenska i Juli i år och heter "Mitt liv med Bob". Blir fin semesterläsning :) I boken tackar James alla som hjälpt honom och Bob under åren på gatorna. Mary Pachnos som kom med den enligt James smått galna idén att skriva en bok och författaren Garry Jenkins som bistått med hjälp och stöd. Här kommer karma in nu kan James och Bob hjälpa andra utsatta djur genom stöd och aktiviteter för hjälporganisationer som Blue Cross och RSPCA.

James slutord i boken; "Alla behöver en andra chans, alla förtjänar den där andra chansen. Bob och jag har tagit vår....."

Ha en fin torsdag och kramen :)