Min dotter Anne-Lie började mors dags firandet med att cykla ett motionslopp på fem mil "Hisingen runt". Vi hade bestämt att fira tillsammans efteråt med brunch på ett ställe som vi aldrig varit till förut. På krokiga småvägar genom sommarlandskap med kossor och rapsfält kom vi så småningom fram till Skårs Gård utanför Fjärås, Kungsbacka. Vi gav nästan upp innan vi hittade parkeringar för det var fullpackat med brunchsugna människor. Normalt brukar de ha ungefär 200 besökare en söndag men nu var det nog närmare 500 besökare. De hade kösystem för platser inomhus men vi hade tur att få ett bord ute på en gång. Sen var det bara att bege sig till det prunknande buffebordet. Så mycket gott att välja på och allt närodlat och från trakten. supergoda raawfood sallader och även om jag inte är någon köttätare måste jag säga att deras pull pork med asiatiskt sting var supergod. Man kunde göra egna våfflor och det fanns också rabarberpaj, kladdkaka och kakbuffe. Ett plus att det är drop in så man kan spontant åka hit om man blir sugen. På café Utenjut serveras våfflor och egentillverkad glass med olika smaker som Nässelglass, Björklövsdröm, Hallonvingar och Jordgubbsfinemang. 
 

 


I gårdsbutiken kan man köpa hemmagjorda safter och marmelader, presentartiklar, kläder, leksaker och ekologiskt te. Jag fick ett underbart doftljus som min dotter köpte här. Har det vid datorn så jag kan njuta av grapefrukt och vanilj doften när jag bloggar.  Tack fina Anne-Lie :-)
 Man kan övernatta i ljusa fina stugor eller om man har turen att äga en husbil finns platser även för den. En underbar liten oas där man känner sig välkommen och den positiva känslan jag fick redan när jag kollade runt på hemsidan förstärktes bara mer. Ännu ett smultronställe som jag snart besöker igen.


                       Ha en fin torsdag. Kram Gunilla