Har just kommit hem efter en motionsrunda. Åskan mullrade lite men på ganska långt håll. Nu är det så vackert i mitt närområde med alla blommor och buskar som slår ut.   

Rosenhagtorn med sina vackra små rosor. Ornäsbjörken, falsk eller äkta (?) eller flikbladig björk. Jag vet inte riktigt rätta namnet på denna vackra hängbjörk.

Vår kvartersbutik har stort utbud av frestande frukt och grönt och så alla fina blommor. Har köpt en hel del till min balkong.Jag är en rätt positiv person som försöker se det ljusa i det mesta men den här veckan har det varit svårt att leva i sin egen lilla lyckobubbla. Två tidningsartiklar har fått mig att bli jätteledsen och arg. Först den stackars lilla veckogamla hästen Tindra som blev utsatt för en fruktansvärd våldshandling. Svårt att hålla tårarna tillbaka när jag ser bilden av mamman Amanda som står med sitt döda lilla föl. Vad är det för människor som kan göra nåt så hemskt mot ett litet försvarslöst djur? Förutom att de är fega kräk så har de varken respekt eller empati för andra varelser. Polisen manar till eftertanke tills resultatet av obduktionen är klar. Det vore bättre om det visar sig vara en olycka i hästhagen men eftersom det bara var två Shetlandsponnyer i hagen verkar det inte så sannolikt. 70 000:- har redan kommit in i en fond som Carina Nordell startat som tipspengar om djurplågare. Hemskt att det måste betalas pengar för att folk ska göra det rätta och berätta vad man vet. 

Vad som verkligen måste förbättras om man ska ha såna här parker är bevakningen av djuren när det är stängt. Nu ser ett bevakningsföretag till djuren dygnet runt i Jönköping och man överväger bevakningskameror. Om man vill fortsätta med såna här djurparker för barn så är det självklart att det ska finnas kameror och vakter som skyddar djuren.
 

Sen var det den här historien om Meriam Ibrahim som dömdes till döden i Sudan för att hon skulle ha övergivit sin islamska tro. Dessutom dömdes hon till 100 piskrapp för att äktenskapet med en kristen amerikan inte ansågs förenligt med islam. Så ofattbart så det går nästan inte att fatta. Jag hoppas att det stämmer att hon kommer att friges inom några dagar. 

Jag hoppas på roligare nyheter nästa vecka. Kram till er alla!