Igår var jag och min syster på en liten vårutflykt till Kvarnbyn. Ett jättefint kulturområde med en 800 m lång fors som har en fallhöjd på 48 m. Lite kort kan jag berätta att runt 1600-talet fanns minst 35 anläggningar med bl a mjölkvarnar och pappersbruk. Senare tillkom spinnerier, väverier, sockerbruk och oljekvarnar. Forsen var helt kantad av byggnader. 

Inne i museet har man byggt upp en liten stuga som är en kopia av Erik Ottenstams barndomshem i Kvarnbyn på 30-talet.

Det är en riktig nostalgitripp. Mycket man känner igen från barndomen och ungdomsåren. En del av oss minns säkert den typiska radion och skivstället.

 

Dags för en härlig lunch på Forscafeet. Vi åt världens godaste broccolipaj. Den var inte gjord av vanlig pajdeg mera som en omelett eller äggakaka med broccoli. Jag kommer ihåg vår första resa till Skåne när jag hade sett fram emot att äta "äggakaga" som jag läst skulle vara en skånsk landskapsrätt. Lyckades inte hitta den nånstans så om ni kan tipsa om nåt ställe som serverar den blir jag glad.


På hemväg såg vi nutidskonst. En vägg där graffitimålare får visa sina konstverk. Avslutar med lite vårblommor och önskar alla en fin fredag. Kram :)