Min blogg för ett litet undanskuffat liv just nu som ni kanske har märkt. Så mycket jag vill och så lite jag hinner. Efter sommarens lättjefulla liv upptäckte jag att hemmet behövde min omvårdnad. Det är ett städande och fejande från morron till kväll. Mycket som behöver rensas bort och jag har en hel del som jag ska sälja eller skänka bort. Visste inte att det fanns så många grupper på fb där man kan sälja saker i närområdet. Bara att fotografera och lägga ut det på säljsidan. Helt nytt för mig men verkar vara ett smidigt sätt. Har ni provat det nån gång? Den enes "skräp" kan ju vara någon annans skatt. 

Mellan varven när jag stökar omkring tittar jag lite längtansfullt mot bokhögen men jag försöker hålla mig tills jag är klar. I veckan kom den glada nyheten att Bosse och Solveig Lidéns nya bok "Skimrande ögonblick - och dagar i grått" är klar. Ska genast beställa boken och lägga den längst upp i högen. Så fort jag har färdigt med hembestyren ska jag bona om mig i bästa fåtöljen med gosefilten och tända ljus och bara njuta av boken med det vackra namnet. 

När man rensar kommer det fram en hel del bl a en katalog från Viskadals Fabrik året 1951. Jag hade köpt den när jag jobbade på Emmaus. Vilken nostalgitripp tillbaka i tiden. Minns att mamma brukade beställa från den på 60-talet.

Jag blir kvar på memory lane ett tag till. Dessa "Reseguider till 50-talet" berättar om alla fantastiska platser runt om i vårt land där tiden verkar ha stått stilla och det känns som man hamnat i en tidsmaskin. Jag älskar 50-tals musik och snygg färgrik design sen är jag också svag för fina bilar typ amerikanare eller jänkare som de också kallas. Vackra klänningar från 50-talet är i en klass för sig och det är ett nöje att besöka rockabillybutiker där de finns i massor. 

Ta tåget till 50-talet kan man göra i Skåne. Man stiger ombord i S:t Olof, äter gott i klassisk restaurangvagn, njuter av vackra Österlen som sakta rullar förbi fönstret och så till slut kliver man av vid Brösarps station där 50-talsdagen blomstrar med tidstypiska kläder, äkta stins, musik och fordonsutställning. Detta händer en gång per år och man kan läsa mer på Skånska järnvägars hemsida. Mycket möjligt att jag har den turen på min agenda nästa gång jag besöker Skåne.

Här i Göteborg visar Kortedala museum upp en 50-tals lägenhet i originalskick; "Två rum och kök". Om du sett filmen Monica Z är det här som scenerna från hennes föräldrahem spelades in. Har konstigt nog inte varit dit än men snart.......

I guiderna finns tips på ett 100-tal retrocafeer runt om i landet där man kan sjunka ner i galonsoffan och njuta av kaffe och tidstypiska bakverk som t ex "radiokakan". Ofta finns det också en jukebox som väcker musikminnen till liv. 

     

Jag har inte själv upplevt 50-talet men däremot 60-talet när jag växte upp och mitt rum såg nästan exakt ut som på bilden som jag lånat. Allt finns med; hårtorken, sminkbordet, stringhyllan, fladdermusfåtöljen, grammofonen, kobran, kläderna och Elvis. Vilka ljuva minnen som sköljer över mig när jag ser den här bilden.Nog med nostalgi för denna gång dags att återgå till "rensa i röran".Ha en skön fortsättning på veckan och kramen :)