Nu blommar gräslöken ...
Jag tycker att de är så vackra och nu har jag lärt mig att man kan äta dem också. Sara Bäckmo delar med sig av det här receptet i sin blogg Skillnadens Trädgård.
Frästa gräslöksknoppar
gräslöksknoppar
olivolja
balsamvinäger (gärna en trögflytande sort)
flingsalt
Hetta upp en stekpanna och häll i olivolja. Med mer olja blir knopparna i det närmaste friterade, med mindre olja blir de stekta. Bägge är lika gott. Fräs hastigt lökknopparna. Ringla över lite balsamvinäger och strö flingsalt på toppen. Ett gott tillbehör till både kött och grönsaksrätter.
Jag har länge följt Sara Bäckmos blogg och fascineras av hennes inspirerande och handfasta råd. Kolla in hennes blogg och hennes FB. Sara har också gett ut en helt underbar bok med odlingstips, vackra bilder och enkla recept.
Taggat med:
5 kommentarer | Skriv en kommentar
Skriv en kommentar
Föregående inlägg: En annorlunda kärlekssaga
Nästa inlägg: Orkidébarnet - Charlotta Lagerberg Thunes
Hej Gunilla!
Long time no see :-) Hoppas allt är bra hos dig och jag ville titta in för att önska dig en glad sommar! Att hitta en fin bild på blommande gräslök med recepetförslag blev då absolut mitt i prick! Min tuva som jag låter gå i blom för att det är så vackert kan komma att bli offer för stekpannan!
Må gottkram och skön sommar till dig!
Håller med, dom är vackra,
Din bild på dom var vacker.
Trevlig pingst önskar jag med en kram från mej
Underbart foto. <3. Tänk vad mycket som går att äta som vi knappt vet om.
Glad Pingst kram, Bosse
Tack för receptet! Tittar in och önskar dig fine vän en härlig varm och GLAD PINGST!
Pingstkramar
Tack fina du❣
Inte så ofta jag delar med mig av recept men det här var oväntat, annorlunda och jättegott. Ha en underbar Pingst. Kram 🌸🌺