Tiden går så fort, vi är i mitten av oktober, och trots det varma vädret har jag välkomnat hösten med allt vad det innebär av gosiga plädar, massor med tända ljus och hemmapyssel. Hösten är också lite av en nystart för mig. Lite som när jag börjar ett nytt år. Skönt att samla tankarna och planera höstens aktiviteter. 

Kura skymning ...

... med en god bok i sköna soffhörnan ägnar jag mig gärna och ofta åt. Har just läst färdigt Linnea Dunérs Dit inga vindar når som är tredje delen av 1870-talstrilogin Vargatider. En bok som jag sträckläste och inte ville lägga undan, 677 sidor spänning och kärlek i historisk miljö. De två första böckerna, Det sjunger i isen och Högt flyger fåglarna lyssnade jag på som ljudböcker men den tredje fanns inte som ljudbok på mitt bibliotek så den läste jag i bokform. Gillar man historiska böcker kan detta vara en intressant serie. 

Jag har laddat ner appen Biblio, som är en app för digitala böcker på biblioteket. Appen gör det enkelt att låna och läsa e-böcker och att låna och lyssna på ljudböcker med bra ljud och i en tillgänglig design. i Biblio kan man söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker - både on- och offline. Med det vanliga lånekortsnumret får man tillgång till bibliotekets sortiment. Kostar inget och appen tinns tillgängligt att ladda hem i App Store och Google Play och den fungerar både på IOS och Android-enheter. Även om jag tycker om att läsa vanliga böcker är det skönt ibland att lyssna på en ljudbok. Jag har redan fått mina favoriter bland uppläsarna och de kan göra hela upplevelsen.


 Dagliga promenader ...

... ibland snabba med gåstavar i motionsspåret och däremellan långsammare promenader med kameran och bästa lånehunden Godfrey. När vädret är så skönt som det har varit hittills i höst kan jag vara ute hur länge som helst. Vill gärna ta tillvara de fina dagarna och fylla på D-vitamin förrådet. 


Gulligt fågelhus

 

  

 


Mysigt med lite höstblommor


"Hålla i och hålla ut" ... 

... är tydligen det som gäller även i fortsättningen. Ingen vet när livet kan återgå till det vanliga igen så det är bara att fortsätta hålla avstånden och tvätta händerna. I början fick jag så torra händer av allt tvättande men så fick jag ett tips om en tvål som skulle vara bra. Tvålen finns hos Apotea och jag använder den som innehåller teatreeolja. Jag har aldrig haft så lena händer och behöver ingen handkräm.

"DrBronner Tea Tree Bar Soap är en hårdtvål med naturligt antiseptisk teatreeolja. Alla oljor i Dr Bronners tvålar är ekologiskt certifierade av National Organic Standards Program. En tvål som rengör utan att torka ut huden. Tvålarna är gjorda på ekologiska och Fairtrademärkta ingredienser.” 


Var rädda om er och ha en skön höstvecka. Kram