Söndag var en riktig "feel good" dag. Tog först en skön lång promenad och sen var det så mysigt att kura i hop sig i favorit fåtöljen och streckläsa en fantastisk bok som jag bett biblioteket köpa in. Den heter "Den gudomliga Gudrun" av Elinor Fredriksson och är en fantastisk bok som ger en skön efterkänsla.

Gudrun har bestämt sig. Hon ska göra gott! Här ska bringas ordning i världen och Gudrun räknar sig som utvald för uppdraget. Det gäller att påbörja detta uppdrag i liten skala och i väntan på att bli en stor visionär städar Gudrun skolan. Inte alla tar tacksamt emot hennes goda tjänster och Gudrun bidrar till en hel del tilltrasslade situationer. Tidvis blir det svårt att skilja på rätt och orätt, vän eller ovän. Till sin hjälp tar hon kökspersonalen och vännerna Annica, Anders och Herren. Under resans gång krävs en vilja av stål och en del förbannelser, men Gudrun är inte den som ger sig i första taget. Världen behöver godhet, så enkelt är det. Varför krångla till det?

Jag kan varmt rekommendera "Den gudomliga Gudrun". Jag kände inte till varken boken eller Elinor tidigare men hittade boktipset i en tidning. Nu är jag bloggvän och fb vän med Elinor och jag älskar hennes humoristiska underfundiga inlägg med mycket allvar mellan raderna på bloggen. Hoppas på fler böcker :-)