Visst är det härligt när brasorna brinner och studentkåren sjunger in våren. Känner samma känsla varje gång med förväntan och glädje. Nu är våren definitivt här oavsett hur vädret ser ut när rullgardinen åker upp. Kan bara bli bättre .Valborgsmässoafton är en dag när våra små taggiga vänner lever farligt så kolla ordentligt innan ni tänder brasan. 

..

Som jag berättade tidigare har det varit fullt upp med loppis förberedelser och nu står nästa loppis på tur den 14 maj i Kungsbacka. Man kan gott säga att vi fått "blodad tand". Förra gången hade vi mest barnsaker men nu breddar vi utbudet med talböcker, porslin, heminredning och annat som tilltalat en vuxnare skara. 

I veckan har jag tillsammans med min syster och dotter hämtat en segeljolle som låg halvt gömd under vass och annat efter den senaste stormen. Har nog inte riktigt fattat hur mycket det stormat nere vid kusten för här såg det ut som ett slagfält. Förstår inte varifrån alla plastpåsar och skräp kommer ifrån? Jo förstår gör jag nog det är vi människor som skräpar ner men såna mängder???? Jollen var tung så vi fick ta i allt vad vi orkade för att få upp den på släpet. Har upptäckt i släktforskningen att vi långt tillbaka har finskt påbrå och det var nog tack vare "den finska sisun" vi lyckades ;-) Jollen ska ut på försäljning efter lite putsande och fixande.

Jag tog en tur till Plantagen som har massor av lockande varor. Det gäller att fokusera på vad man egentligen skulle ha och sen slinker det ofrånkomligt ner lite annat också. Kryddor stod på agendan och en hel del som citronmeliss och myntor finns redan i kryddlådorna så det blev kompletterande av basilika och fransk dragon som båda är favoriter och en nyhet för mig, mynta grapefrukt. Satte även en blandning av olika sorters sallad. Kunde inte motstå en doftgeranium eller Doktor Westerlunds hälsoblomma som den också kallas. Det är en gammaldags krukväxt som nämnda doktor Westerlund rekommendrade som sovrumsblomma på grund av den goda doften som han ansåg var hälsobringande. Det kan inte bli fel så nu står den i mitt sovrum och sprider friskgörande dofter ...
 

    

Ha en fin valborgsmässoafton. Vårkramar!